Blog #12 Vakantie rust

Geen stress

Mensen vroegen mij voor mijn vakantie of we nog weg gingen, ergens naar toe gingen. Ja dat gaan we. Zo ongeveer tien minuten van ons eigen huis vandaan. In het best wel riante huis van mijn schoonmoeder. Als jullie mij op Instagram volgen hebben jullie een kijkje kunnen nemen in het mooiste deel van het huis. Het open haard hoekje, het koffie/wijn-hoekje en de keuken. Daar leefden we ook zo ongeveer.

Open haard in de keuken Koffie en wijn hoek De nieuwe keuken

Onze spullen zijn ingepakt, dus klaar voor vertrek. Alleen nog even alles in de auto proppen. Daar hoor ik jullie denken, proppen? We weten dat jullie een Mini rijden die inderdaad wel bekent staan om vrij weinig kofferbak ruimte, maar jullie gaan maar één week weg? En buiten dat vertel je ons net dat jullie maar 10 minuten verderop zitten? Ja dat klopt. Maar toch willen we dat mee, voor je weet maar nooit, dit mee, want dat kan misschien nog wel van pas komen. En voor je het weet is je hele Mini volgestouwd.

Spullen inpakken voor vakantie
Dit was nog niet alles. (Het speelgoedkeukentje wat je op de achtergrond ziet ging overigens niet mee. Dat ging dan toch iets te ver)

De reden dat we een week in hun huis gingen zitten was omdat zij allemaal een weekje op wintersport gingen en zo konden wij op de hond passen. Maggie. Voor de gene die mij niet kennen, ik ben alles behalve een hondenliefhebber. Waarom pas je dan op een hond? Had ik al gevraagd of jullie mij op Instagram volgden? En dus een klein kijkje hebben kunnen nemen in hun huis? Perfect, we zijn helemaal tot rust gekomen. Even weg van ons schattig, lief, maar klein appartementje (die, even tussendoor, overigens te koop staat. Wisten jullie dat al? Spread the world! Of niet.)

Nu is onze zoon gewend dat als we daar op visite gaan dat het er altijd druk is. Kinderen, oom, tante, oma, opa en hond. Nu kwamen we daar in een stil huis. Alleen de hond was er natuurlijk. Dat was voor hem wel even wennen. Maar ook hij is aardig tot rust gekomen.

Nu heb ik het in een eerdere blog een keer gehad over een keuken die vernieuwd werd. Dat was in dat huis. Nu heb ik ook in deze blog vermeld dat wanneer deze klaar was ik daar flink zou gaan koken. Een nieuwe, mooie, grote keuken uitproberen. Dat was mijn plan ook deze vakantie. Echt waar. Niet gelukt, nee. Niet dat ik helemaal niks heb gemaakt. Ik bedoel de overheerlijke dadel-banaan-kokos pannenkoeken van Chef met Lef zijn jullie vast niet ontgaan op social media. En dan nog de heerlijke Limoncello Tiramisu taart voor de verjaardag van Marc was ook zeker niet mis. Maar meer dan dat was het niet nee, sorry.

Dadel-banaan-kokos-pannenkoeken Limoncello Tiramisu

We hebben echt oprecht een heerlijke week gehad. We hebben wat leuke dingetjes gedaan, maar niet te veel. We zijn wezen zwemmen met Rocci, wat hij overigens echt geweldig vindt. Denk ook maar niet dat je na een uurtje kan gaan. Want dan is hij nog lang niet uitgekeken. Dus hebben we er met moeite, voor onszelf, anderhalf uur van kunnen maken. Inmiddels natuurlijk helemaal verimpeld en rozig van het overtollige chloor, maar dat heb je er dan maar voor over. Daar nog even een patatje gegeten, al sliep zijn hartje wel al, en toen weer lekker naar huis gegaan. Open haard aan, Rocci naar bed en mama tijd! We hadden ons geïnstalleerd op de bank en Netflix al aangezet. Verder met Homeland (oh deze serie kan ik echt aanraden, wat een goede serie zeg). Zo goed dat we toch allebei in slaap zijn gevallen op de bank. Ook wij waren iets te rozig van het zwemmen.

Elke woensdag gaat Rocci naar het kinderdagverblijf. Ondanks Robin gewoon thuis werkt vonden wij het voor Rocci wel leuk dat hij één dag in de week toch ergens anders is met andere kindjes. Ook voor zijn ontwikkeling is het goed. Eerst in twijfel of we hem in onze vakantie wel moesten brengen. Want ja, we hebben immers vakantie, het is niet dat we moesten werken. Precies! Dus Rocci op woensdag vroeg naar de creche gebracht en daarna zijn wij even ontspannen naar de zonnebank gegaan. Die pas om 10 uur open ging. Eerst maar even ontbijten dan bij de Hema. Daarover gesproken, ik wil de Hema echt niet afkraken nu, want je kan daar leuke dingetjes kopen, ook soms wel leuke kleertjes voor die kleine en ze zijn ook iets moderner geworden de laatste tijd, maar heb je daar wel eens ontbeten? Wat een ramp. Goedkoop, dat wel, maar zo zag het er ook echt uit en het hoeft van mij echt niet superdeluxe te zijn, maar dit was wel echt verschrikkelijk. Voor dat geld moet je misschien ook niet te veel verwachten, maar ik hoorde best wel wat mensen positief zijn over ontbijten bij de Hema. Ik niet zo, mijn excuses voor de echte Hema fans. Na het ontbijtje dus richting de zonnebank. Dit mag ik wel wat vaker doen. Niet per se voor de ontspanning, maar voor mijn intense witte huid. Niet normaal. Alsof ik jaren in een bunker leef zonder enig zonlicht. Schrikbarend.

Daarna zijn we door gegaan naar Studio iLash voor een wimperlift. Tenminste, voor Robin, ik niet. Ik was daar best sceptisch over. Ik heb best wel volle en donkere wimpers van mezelf, dus ik voelde niks voor een lift. Ook geloofde ik er niet zo in. Maar daar ben ik even op terug gekomen. Wat een duidelijk verschil. Echt fantasisch. Meer over deze wimperlift volgt in een aparte blog. Want het is de moeite waard om over te schrijven. Verder is er nog een vriendin van ons op visite geweest en hebben we daarna onze draak opgehaald.

Op donderdag hebben we Sushi gegeten met de tante van Robin. Bij Ichi-E in Amsterdam. Wat een aanrader zeg. Kwaliteit staat voorop daar. Super gegeten en gezellig bijgekletst.

Vrijdagavond kwamen ze weer terug van wintersport. Dus hebben we onze spullen gepakt en zijn we weer richting ons eigen stekje gegaan. Waar Rocci weer werd herenigd met zijn eigen speelgoed. Intens blij.

We hebben ons ontzettend vermaakt met zijn drieën en zijn aardig bijgekomen. Zaterdag zijn we weer op visite geweest bij ze. We hebben lekker gegeten en aardig wat drankjes gedaan om iedereens vakantie af te sluiten.

Nu denk je, waar blijven de verhalen over Maggie? Dat kan in een kort ‘slot’ verhaaltje. IJskoud was het het de hele week, dat is vast niemand ontgaan. Leuk om dan een hond uit te moeten laten. Wel een ontzettend lieve hond hoor. Met Rocci ook heel lief. Maar koud buiten ja. Het vroor. De hele week. Elke dag. De hele dag. En nacht.

Maggie en Rocci

Bloggen met Joyce

Geef een reactie