Blog #6 Koken met Hello Fresh

Vieze kant, lekkere kant

Mijn ouders hebben al een tijdje Hello Fresh. Zij zweren daar bij. Wij? Wij niet, wij zagen op social media af en toe recepten voorbij komen alsof het levende maden waren met een sausje van rattengif en als garnering wat gedroogde takjes. ‘Wat de boer net kin, dat fret er net!’ Ja dat is Fries inderdaad. Robin wilde voor mij een keukenmachine winnen. Hartstikke lief. Dat kon via Hello Fresh. Alleen toen ze belde ging het niet over de keukenmachine, helaas, maar wel over een aanbieding, of course. Drie maaltijden voor 14 euro, om te proberen. Nou daar doe je geen boodschappen voor toch? Heel erg in twijfel, want ja, gaan we voor de levende maden met een sausje van rattengif? Of gaan we gewoon lekker voor onze eigen vertrouwde prakkie?

Toch maar ja gezegd. Je zit dan wel aan een abonnement vast, maar dat is het leuke van Hello Fresh, je kan pauzeren wanneer je maar wilt, lees hier meer. Omdat Rocci natuurlijk ook met ons mee eet hebben we gekozen voor een Family Box. Dan zijn de maaltijden iets aangepast aan een kind. Je kan de app downloaden van Hello Fresh en daar kan je heel makkelijk je maaltijden uitkiezen. Onze eerste maaltijd is de Farfalle met spinazie-preisaus. Dat klinkt wel een beetje als maden met rattengifsaus. Grapje natuurlijk. Klinkt best lekker toch?

Je kan precies zien hoe laat de Hello Fresh Box bezorgd wordt. En door wie, heel leuk om te weten. Je krijgt een grote box (doos) met daarin alle ingrediënten die je nodig hebt voor de drie maaltijden, netjes gesorteerd per maaltijd. Met daarbij voor elke maaltijd een receptuur. Daarop staan alle voedingswaarden, je bereidingstijd, aantal calorieën, alle ingrediënten en stap voor stap wat je moet doen. Kind kan de was doen! Super simpel en je eet ingrediënten die je wel kent, maar eigenlijk nooit eet omdat je niet zo goed weet met wat je het kan eten en hoe je het moet bereiden.

Nogmaals, onze eerste maaltijd is de Farfalle met spinazie-preisaus. Er zit onder andere een sjalotje bij, prei, bladspinazie, groene pesto en pasta natuurlijk. Heel simpel om te maken. Ik ga jullie alleen niet vertellen hoe. Heel flauw inderdaad. Nee, voor recepten ga je natuurlijk gewoon even naar de website! In eerste instantie lijkt het allemaal heel weinig. Je gaat echt denken bij jezelf, hoe gaan wij hier met zijn tweeën (drieën eigenlijk, alleen eet Rocci nog niet zo veel) van eten? Maar dat lijkt alleen zo, het was echt meer dan zat. Maar, was het ook lekker? Vertel, vertel! Heel eerlijk? Ja, verbazingwekkend lekker. Lekkerder dan we verwacht hadden. Alleen denk ik dat we best een normale box kunnen nemen, want na vier happen is Rocci er weer klaar mee. Zonde om dan gerechten te krijgen die aangepast zijn op kleine kinderen.

Verder deze week hebben we ook nog de schelvisfilet met noedels. Daar zit nog bij, een zoete mangochutney en sojasaus. Alleen daar gaat ook een peen in, dat vind ik heel vies en snijbonen, dat vind ik nog erger. Robin houdt niet van noedels, dus waarom hadden we dit gerecht ook alweer gekozen? Maar we gaan niet klagen, we gaan het gewoon maken en we gaan het gewoon opeten.

De laatste maaltijd van deze week is de lasagne met kipgehakt en broccolisaus, dit met tijm en belegen kaas. Dat klinkt alweer iets lekkerder. Een lekkere romige lasagne. Hier zitten geen ingrediënten bij die we niet lekker vinden. Wacht, dat is niet waar, volgens mij hoorde ik Robin roepen dat ze geen tijm lust. Ach ja, we gaan het meemaken!

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden en wil je Hello Fresh ook proberen? Ik mag een gratis box weggeven! Haha, grapje. Gewoon even naar de website gaan of de app downloaden en verder zoek je het maar uit.

Is er iemand die al meer ervaring heeft met Hello Fresh? Laat gerust een reactie achter! Houd mijn Instagram in de gaten voor de foto’s van de andere gerechten.

Eet smakelijk!

2.046 Replies to “Blog #6 Koken met Hello Fresh”

 1. The series of conversations with the Warsaw Ghetto survivors was conducted to commemorate the 76 th anniversary of the outbreak of the Warsaw Ghetto Uprising that falls on the 19th of April.

 2. The Portuguese road Prevention agency (PRP) has this week called for more and improved traffic stops in Portugal. The agency has also deemed current actions by law enforcement officials as ineffective in dealing with the majority of serious traffic offences.

 3. Ryska militarfartyg kommer till Filippinerna samtidigt som spanningen okar kring Sydkinesiska sjon. Men framfor allt expanderar nu Kina langt us i Stilla havet. Det vacker oro i USA eftersom Kina anses hota de amerikanska ubatar som ar helt avgorande vid en konflikt.

 4. French President Emmanuel Macron has appointed a panel of experts to investigate France’s actions during the Rwandan genocide 25 years ago on April 7.

  Macron has also met representatives of a group of survivors in. Paris

 5. Despite residing in Germany for nearly 30 years, there are still some things I cannot wrap my mind around. I may have married a German, pay German taxes, and have German(-American) children, but I guess my US mentality still shines through.

  Like when it comes to personal space. I’ll be standing in the supermarket, in front of a shelf full of products, deliberating over the selection, and inevitably a hand will slip itself in front of my face and grab an item from the row. Many Germans seem to not have any qualms about this at all, but it still takes me aback sometimes.

 6. A court has ruled that the building is illegal, and the €57 million ($64 million) Chateau Diter will now have to be knocked down.
  Property developer Pierre Diter, who owns the chateau in the town of Grasse, in Southern France, has 18 months to raze the building and faces a fine of €200,000 ($226,000), Pierre-Jean Gaury, attorney general at the court of appeal in Aix-en-Provence, told CNN.
  “Patrick Diter was accused of having executed important works on a land without authorization,” said Gaury.