Blog #2 De kraamtijd

leuk of vervelend

Het proces, de zwangerschap en de bevalling zijn achter de rug. En dan komt de kraamtijd. De kraamtijd ervaart iedereen weer anders, dit omdat elke kraamhulp natuurlijk anders is, maar ook omdat iedereen anders over de kraamtijd denkt. Sommige willen vol op gebruik maken van de tijd, sommige vinden een paar uurtjes per dag meer dan zat, er zijn misschien zelfs mensen die er helemaal niet op zitten te wachten. Daarom ervaart iedereen deze tijd anders. Onze ervaring? Tja..

Onze Rocci is geboren, dit hebben jullie kunnen lezen in Blog#1 Lesbisch en zwanger. En dan komt de kraamtijd. Deze hebben wij eigenlijk best wel grappig ervaren. Onze kraamhulp hield van kunst met eten en karnemelk (bah). Ze is een ontzettend lieve vrouw, alleen wel behoorlijk aanwezig. Maar echt. Ze houdt van praten, veel praten.

We hadden afgesproken dat ze vijf dagen zou komen van 8:00 tot 13:00. Dit vonden wij meer dan zat. Dus elke ochtend om 7:50 stond ze netjes voor de deur. Dan wilde ze eerst altijd even Robin bekijken, naar haar hechtingen/litteken en naar haar ‘Boobie’s‘. Ja zo noemde ze dat echt. Daarna wilde ze een aantal (poep)luiers van Rocci inspecteren. (Ja die moesten we speciaal voor haar bewaren) Gelukkig had hij altijd ‘mooie poep’, aldus Wiljo. Bedankt. Daarna maakte ze altijd een broodje voor ons, maar dan vaak met een beetje kunst. Dan deed ze de hagelslag in een vorm van een hartje, wat natuurlijk super schattig is, maar er zit dan wel echt té weinig hagelslag op je brood. Daarna mochten wij (ja ook ik, gelukkig) altijd even slapen. Dan deed zij ondertussen wat lichte huishoudelijke taken.

Vervolgens werden wij weer wakker gemaakt. Dan stond er altijd in de koelkast een fruithapje voor ons klaar, uiteraard met vlaggetjes en parasolletje (die je altijd in een restaurant bij een kinderijsje krijgt) en hartjes. Ze was erg trots op haar ‘kunstwerkjes’. Ze vertelde dat ze hier om bekend stond. Ja probeer dan maar je lach in te houden.

Ik doe nu een beetje lacherig over onze kraamverzorgster, maar het is echt een super lieve kraamhulp geweest. Daardoor hebben wij onze kraamtijd als fijn ervaren.

Ze was altijd super lief voor Rocci en voor ons. En het mooie was nog, haar passie! Ze deed het met zo ontzettend veel passie, echt mooi om te zien. Zouden heel veel mensen denk ik een voorbeeld aan kunnen nemen.

Helaas door omstandigheden moest ze wel binnenkort stoppen met dit werk. Maar daar liet ze zich niet door koeieneren! Ze heeft nu haar eigen kraam winkeltje met zwangerschapskleding en babyspulletjes. Hartstikke leuk!

Iedereen ervaart zijn/haar kraamtijd op een andere manier, de één ergert zich aan de kraamhulp, de ander zweert bij de kraamhulp. De één vindt het onnodig, de ander heeft het absoluut nodig. Dit kan natuurlijk ook onzekerheid zijn. Het is ook een ontzettend klein wezentje, je zou bijna breekbaar zeggen. De eerste paar weken zijn onwijs spannend. Er komen allerlei vragen, doe ik het wel goed. Geef ik wel genoeg liefde, als de baby huilt, hoe weet ik dan wat ze willen? Mijn ervaring is dat je dat allemaal op je af moet laten komen. Je ontwikkeld een moederinstinct en buiten dat leer je je kindje snel genoeg kennen.

1.800 Replies to “Blog #2 De kraamtijd”

 1. Heya here, just got conscious of your website through Bing and yahoo, and have found that it’s seriously helpful. I will take pleasure in should you decide carry on this informative article.

 2. I just have to inform you you that I am new to writing and certainly liked your page. Quite possibly I am going to bookmark your blog post . You literally have impressive article material. Like it for sharing with us your main website post

 3. Emery EPS is a Search Engine Optimization company that provides SEO Services. Their proprietary SEO strategies help struggling websites and aspiring business owners to rank their websites higher in multiple search engines like Google , Yahoo and Bing. They provide local and gmb map ranking for businesses in Coasta Rica, New York, Los Angeles, Portland, Sacramento, Phoenix, Las Vegas, Denver, Houston, California and many other local areas. Find more at https://www.emeryeps.com.

 4. It certainly is practically close to impossible to see well-advised readers on this matter, although you appear like you realize what you’re indicating! Gratitude

 5. Emery EPS is a Search Engine Optimization company that provides SEO Services. Their proprietary SEO strategies help struggling websites and aspiring business owners to rank their websites higher in multiple search engines like Google , Yahoo and Bing. They provide local and gmb map ranking for businesses in Coasta Rica, New York, Los Angeles, Portland, Sacramento, Phoenix, Las Vegas, Denver, Houston, California and many other local areas. Find more at https://www.emeryeps.com.

 6. It happens to be most suitable day to construct some schedules for the upcoming. I have looked over this blog and if I can possibly, I desire to suggest to you you couple significant pointers.

 7. Thank you for making the trustworthy attempt to speak about this. I believe very robust approximately it and wish to read more. If it’s OK, as you achieve extra in depth wisdom, might you thoughts including extra articles very similar to this one with more information? It will be extraordinarily helpful and helpful for me and my friends.

 8. Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214

 9. Hi, i believe that i saw you visited my web site thus i got here to “go back the want”.I’m trying to in finding things to enhance my web site!I guess its good enough to use some of your ideas!!

 10. MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick in NYC at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

 11. Whats rough now is how the systematic approach to life is not fixed. You know what I mean? It is nearly as if we crawl through the life experience with blinders on, not appreciating the true meaning of our own lives.

 12. One thing I would like to say is that car insurance canceling is a feared experience so if you’re doing the suitable things as being a driver you won’t get one. A number of people do receive the notice that they’ve been officially dropped by their insurance company they then have to struggle to get supplemental insurance after a cancellation. Cheap auto insurance rates usually are hard to get from cancellation. Knowing the main reasons for auto insurance canceling can help people prevent getting rid of in one of the most essential privileges readily available. Thanks for the ideas shared through your blog.

 13. There is numerous separate years Los angeles Weight reduction eating plan with each a person is a necessity. The pioneer part can be your original getting rid of belonging to the extra pounds. la weight loss

 14. Hello this is kind of of off topic but I was wanting to know if
  blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code
  with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get guidance from someone with experience.
  Any help would be greatly appreciated!

 15. I just want to tell you that I am just beginner to weblog and seriously loved this web blog. More than likely I’m want to bookmark your website . You certainly come with outstanding writings. Thanks a bunch for sharing with us your blog.

 16. An attentiongrabbing dialogue is worth comment. I believe that you must write extra on this subject, it won’t be a taboo topic but typically persons are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers bkcaaakebefg

 17. Thankfully I received the cash I required when I required it. I was out of cash to pay rent, and there was definitely nothing I could do. I ultimately decided to fix the issue and got the money here: http://aposortho.com/

 18. Fantastic website. A lot of useful information here. I’m sending it to a few pals ans also sharing in delicious. And naturally, thank you in your sweat! gdbddeecacgb

 19. cheers for the actual article i’ve recently been on the lookout with regard to this kind of advice on the net for sum time proper now so numerous thanks kbcfbaegaeeg

 20. Hey. Cool post. There’s a dilemma together with your website in chrome, and you may want to check this The browser will be the market leader and a huge component of other people will omit your great writing because of this issue. gdfeggfcddkf