Blog #2 De kraamtijd

leuk of vervelend

Het proces, de zwangerschap en de bevalling zijn achter de rug. En dan komt de kraamtijd. De kraamtijd ervaart iedereen weer anders, dit omdat elke kraamhulp natuurlijk anders is, maar ook omdat iedereen anders over de kraamtijd denkt. Sommige willen vol op gebruik maken van de tijd, sommige vinden een paar uurtjes per dag meer dan zat, er zijn misschien zelfs mensen die er helemaal niet op zitten te wachten. Daarom ervaart iedereen deze tijd anders. Onze ervaring? Tja..

Onze Rocci is geboren, dit hebben jullie kunnen lezen in Blog#1 Lesbisch en zwanger. En dan komt de kraamtijd. Deze hebben wij eigenlijk best wel grappig ervaren. Onze kraamhulp hield van kunst met eten en karnemelk (bah). Ze is een ontzettend lieve vrouw, alleen wel behoorlijk aanwezig. Maar echt. Ze houdt van praten, veel praten.

We hadden afgesproken dat ze vijf dagen zou komen van 8:00 tot 13:00. Dit vonden wij meer dan zat. Dus elke ochtend om 7:50 stond ze netjes voor de deur. Dan wilde ze eerst altijd even Robin bekijken, naar haar hechtingen/litteken en naar haar ‘Boobie’s‘. Ja zo noemde ze dat echt. Daarna wilde ze een aantal (poep)luiers van Rocci inspecteren. (Ja die moesten we speciaal voor haar bewaren) Gelukkig had hij altijd ‘mooie poep’, aldus Wiljo. Bedankt. Daarna maakte ze altijd een broodje voor ons, maar dan vaak met een beetje kunst. Dan deed ze de hagelslag in een vorm van een hartje, wat natuurlijk super schattig is, maar er zit dan wel echt té weinig hagelslag op je brood. Daarna mochten wij (ja ook ik, gelukkig) altijd even slapen. Dan deed zij ondertussen wat lichte huishoudelijke taken.

Vervolgens werden wij weer wakker gemaakt. Dan stond er altijd in de koelkast een fruithapje voor ons klaar, uiteraard met vlaggetjes en parasolletje (die je altijd in een restaurant bij een kinderijsje krijgt) en hartjes. Ze was erg trots op haar ‘kunstwerkjes’. Ze vertelde dat ze hier om bekend stond. Ja probeer dan maar je lach in te houden.

Ik doe nu een beetje lacherig over onze kraamverzorgster, maar het is echt een super lieve kraamhulp geweest. Daardoor hebben wij onze kraamtijd als fijn ervaren.

Ze was altijd super lief voor Rocci en voor ons. En het mooie was nog, haar passie! Ze deed het met zo ontzettend veel passie, echt mooi om te zien. Zouden heel veel mensen denk ik een voorbeeld aan kunnen nemen.

Helaas door omstandigheden moest ze wel binnenkort stoppen met dit werk. Maar daar liet ze zich niet door koeieneren! Ze heeft nu haar eigen kraam winkeltje met zwangerschapskleding en babyspulletjes. Hartstikke leuk!

Iedereen ervaart zijn/haar kraamtijd op een andere manier, de één ergert zich aan de kraamhulp, de ander zweert bij de kraamhulp. De één vindt het onnodig, de ander heeft het absoluut nodig. Dit kan natuurlijk ook onzekerheid zijn. Het is ook een ontzettend klein wezentje, je zou bijna breekbaar zeggen. De eerste paar weken zijn onwijs spannend. Er komen allerlei vragen, doe ik het wel goed. Geef ik wel genoeg liefde, als de baby huilt, hoe weet ik dan wat ze willen? Mijn ervaring is dat je dat allemaal op je af moet laten komen. Je ontwikkeld een moederinstinct en buiten dat leer je je kindje snel genoeg kennen.

1.649 Replies to “Blog #2 De kraamtijd”

  1. Fantastic website. A lot of useful information here. I’m sending it to a few pals ans also sharing in delicious. And naturally, thank you in your sweat! gdbddeecacgb

  2. cheers for the actual article i’ve recently been on the lookout with regard to this kind of advice on the net for sum time proper now so numerous thanks kbcfbaegaeeg

  3. Hey. Cool post. There’s a dilemma together with your website in chrome, and you may want to check this The browser will be the market leader and a huge component of other people will omit your great writing because of this issue. gdfeggfcddkf