Blog #1 Lesbisch en zwanger

Van donor tot bevalling

Lesbisch en zwanger. Het ging snel, maar het was zwaar: Over kinderen hebben we het vaak gehad. Nog niks serieus, gewoon een beetje fantaseren. Wanneer je dan toch drie jaar samen bent en je eerste echte huisje koopt en helemaal gesetteld bent, dan begint het toch steeds meer te kriebelen. De gesprekken over een kinderwens worden opeens serieus. Het was voor ons alleen de vraag hoe we dit wilden realiseren. Met twee vrouwen wordt het toch vaak een langer proces. Althans, dit dachten wij… Lesbisch en zwanger: Je gaat je toch meer verdiepen en leest ook verhalen van andere lesbische koppels, waarbij zwanger worden niet zo snel en gemakkelijk gaat. Hier houd je dan toch een beetje rekening mee.

Wie wordt onze donor? Willen we een bekende donor of een onbekende donor? Hoe zien we dat dan voor ons? Via het ziekenhuis? Of thuis via zelfinseminatie? Wie van ons gaat het kindje dragen? Allemaal vragen waar we eerst antwoord op moesten hebben.

In eerste instantie dachten we aan een bekende donor. Hij zou dan als een soort ‘suikeroom’ in het kindje zijn leven zijn. Maar was dat wel echt wat we wilden? Na hier lang over gepraat te hebben kwamen we toch tot de conclusie om voor een minder bekende donor te gaan.

Ik denk dat velen wel bekend zijn met de Deense donorsite. Hier hebben we een hele lange tijd op gekeken en geselecteerd. Om dan vervolgens het ‘zaad’ van de door jou gekozen donor in een winkelwagentje te doen, klaar om online te bestellen, vonden wij toch echt een raar idee. Vele hebben aan deze site gelukkig veel gehad en er iets moois voor terug gekregen, maar wij wilden toch eerst even verder kijken.

We zijn verder gaan snuffelen op internet en kwamen terecht op een andere donorsite. Hier hebben wij een aantal mannen aangesproken en via de mail een beetje leren kennen. Alleen zaten hier een hoop afknappers tussen! Mannen die totaal niet serieus waren. En toen was daar Oscar (wat overigens niet zijn echte naam is). Bij Oscar hadden we vrij snel een goed gevoel.

Hij wilde ons wel graag eerst leren kennen omdat hij wilde weten waar het kindje terecht zou komen. Zo gezegd, zo gedaan, hadden we met hem afgesproken in een hotel om koffie te drinken. Onze eerste indruk was goed. Een hele vriendelijke, ‘normale’ man. Ook hij had een goed gevoel bij ons, want er kwam al snel een vervolg afspraak. Hij wilde bij ons thuis kijken en samen met ons een donor contract opstellen.

Een donor contract waarin staat, even in het kort, dat hij niks te maken heeft met het kindje. En andersom kunnen wij niet bij hem terecht voor eventuele alimentatie. Dat gaf ons een fijn gevoel en was ook de reden dat wij uiteindelijk een vrij onbekende donor wilden. Zodat wij echt met zijn tweeën ons kindje konden opvoeden. Wanneer het kindje zestien is en zijn donor graag wil leren kennen, staat hij daar wel voor open. Ook mochten wij zijn medisch dossier inzien. Na een aantal keer afgesproken te hebben om elkaar beter te leren kennen, was het eindelijk zo ver.

Maandag  09-11-2015, de eerste poging! Dat was best ongemakkelijk. Hij kwam langs om zijn sperma in een potje te doen. In de badkamer. Om wat tijd te doden en het minder ongemakkelijk te maken zaten wij Goede tijden Slechte tijden te kijken. Toen hij klaar was kregen we het potje en ging hij gelijk weer naar huis. Het insemineren zelf valt absoluut niet te romantiseren. Iemand The L-Word gezien? Zo romantisch als het daar ging, zo niet charmant en romantisch ging het bij ons. We hebben wel ontzettend gelachen.

Donderdag 26-11-2015, de eerste zwangerschapstest! Deze was eigenlijk vrijwel gelijk positief. Ja, positief. Poging één en gelijk raak. Zwanger! Hoe dan?! De dag daarna nog maar een test gedaan, ook deze was positief. Nog een dag later nog een test gedaan om het toch zeker te weten. Ook positief. Positiever dan dit kon niet. Al met al zijn wij hier dus zo ongeveer twee maanden mee bezig geweest, vanaf het eerste contact met Oscar tot het moment van de positieve testen. Wij dachten, misschien iets wat naïef, dat dit hele proces ongeveer een jaartje zou duren. Maar in plaats daarvan waren we krap twee maanden verder en hartstikke zwanger.

Dan de zwangerschapMag ik zeggen dat het best zwaar is om met een zwangere vrouw te leven? Ik begrijp ook echt heel goed dat het heel zwaar is om zwanger te zijn, maar wat een hormonen! Mijn vriendin was in het begin veel misselijk en moe. Haar eetlust veranderde ook vrij snel. Een broodje frikandel als avond eten was toch wel favoriet geworden. Vervolgens tijdens een avondje Netflix kon de chips met dipsaus niet meer ontbreken. Ook als ik daar de deur nog voor uit moest om 21:50, rennen naar de supermarkt die om 22:00 dicht gaat. Om vervolgens met de verkeerde dipsaus thuis te komen….

Parfum mocht ik niet meer op doen, want dat was veel te sterk. Jazeker, 9 maanden lang geen parfum gedragen. Top. En dan het feit dat de katten er nog steeds zijn is me echt een raadsel. Die konden echt niks meer goed doen. Vooral de geur van de kattenbak. Kokhalzend (ik weet dat een kattenbak kan stinken, maar geloof me, het viel echt reuze mee) liep ze langs de bak.

Oh, en dan heb je ook nog nesteldrang! Ik werk fulltime in de horeca. Eenmaal thuis na een zware en lange werkdag mocht ik nog even de woonkamer omgooien. Wacht, zei ik mocht? Ik bedoel, moest! En ook nog is in mijn eentje, want een zwangere vrouw laat je natuurlijk niet met banken en kasten sjouwen. Met zestien weken hadden we een echo waar we het geslacht konden zien. We konden echt niet wachten! Een jongetje! Nu konden we eindelijk gericht shoppen. En wat zijn we los gegaan!

Enfin, we gaan door naar week 37 van de zwangerschap. Daar ging het even wat minder goed. Ze had tijdens het plassen wat bloed verloren, niet veel, maar toch voor de zekerheid de verloskundige gebeld. Na wat controles werden we toch doorverwezen naar het ziekenhuis. Het scheen dat het hartje te snel klopte. In het ziekenhuis een tijdje aan de ctg scan zodat de artsen het hartje een tijdje in de gaten konden houden. Na 20 minuten mochten we weer gaan, de artsen maakten zich geen zorgen.

En toen, 31-07-2016 (week 39) braken de vliezen. Hoe? Nou overdag de hele dag heerlijk rond geslenterd bij stichting aap, enig. ’s Avonds nog gezellig een drankje gedaan met zijn allen, behoorlijk wat grapjes gemaakt dat we niet te veel moesten drinken, want stel je voor dat na al het lopen vandaag de vliezen opeens zouden breken! We zouden het niet te laat maken, 4 uur ’s nachts waren we thuis, toch best laat geworden dus. Eenmaal thuis in bed, eindelijk een beetje in slaap sprong ze opeens uit bed. ‘Ik ben aan het plassen!’ Ze stond naast het bed met haar benen wijd naar de grond te staren. Ik, lichtelijk in paniek omdat ik zelf ook wel donders goed wist dat ze niet aan het plassen was, sprong uit bed. Na een paar keer ongelofelijk doelloos en paniekerig heen weer te hebben gelopen, eindelijk bedacht om misschien even iets van een handdoek te pakken. Verdere details laat ik even voor wat het is.

Na dit alles natuurlijk de verloskundige gebeld, ook al is er geen nood aan de man na het verliezen van vruchtwater, maar liever het zekere van het onzekere. Na de nodige controles van de verloskundige was het advies dat zij ons gaf om rustig aan te doen en even af te wachten of de komende 48 uur de weeën vanzelf zouden komen. En natuurlijk gebeurde dit dus niet. Dit betekende dat Robin ingeleid moest worden.

03-08-2016 06:30, ze werd ingeleid. In eerste instantie schoot de ontsluiting naar 4 centimeter, maar daar bleef het helaas bij. Het pompje voor de weeën opwekkers werd steeds hoger en hoger gezet. Inmiddels aan de morfine omdat de pijn niet meer te verdragen was. Over morfine gesproken, hier kan ik nog een hoop over vertellen, maar ik denk dat ik dan ruzie krijg. Goed spul in ieder geval. Een hoop gelachen.

De ontsluiting ging niet verder dan 6 centimeter. Inmiddels was het avond en werd de arts erbij gehaald. Er waren twee opties, of het pompje nog iets hoger zetten, of een keizersnede. Mijn vriendin riep eigenlijk vrij snel zonder echt na te denken dat ze een keizersnede wilde. Ze had zo een pijn van de opwekkers dat de morfine niet meer hielp. Ook de arts vond dit een beter idee. Dus op naar de O.K. Tijdens de keizersnede hoorde ik de artsen zeggen dat een natuurlijke bevalling nooit goed was gegaan. Hij had gepoept in het laatste beetje vruchtwater, het was een sterrenkijker en de navelstreng zat om zijn nekje. Fijn.

Het is 20:09 uur, daar is onze zoon, Rocci Brent! De volgende dag bleek hij wel te ‘fladderen’. Zijn glucose was te laag. Hij heeft drie dagen op de kinderafdeling gelegen, hier geleerd om goed te eten en wat aan te sterken. Toen mocht ik ze eindelijk ophalen, het gezin is compleet en wat zijn we verliefd!

Hoe waren jullie ervaringen met het eventuele proces, de zwangerschap en de bevalling? Laat gerust je verhaal achter in een reactie!

3.402 Replies to “Blog #1 Lesbisch en zwanger”

 1. Hey there just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your article seem to be running off the screen in Safari.
  I’m not sure if this is a format issue or something to
  do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know.
  The style and design look great though! Hope you get the issue fixed soon. Many thanks plenty
  of fish natalielise

 2. After looking over a number of the articles on your website,
  I really like your technique of blogging. I book-marked it to my
  bookmark site list and will be checking back in the near future.
  Take a look at my web site too and tell me your opinion.

 3. I blog quite often and I genuinely appreciate your information.
  Your article has truly peaked my interest. I’m going to take a note of your blog and
  keep checking for new details about once a week. I subscribed to your RSS feed as well.

 4. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.

  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on numerous websites for about a year and am
  worried about switching to another platform. I have heard
  fantastic things about blogengine.net. Is there a way
  I can import all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be greatly appreciated!

 5. I have been exploring for a little for any high-quality articles or
  weblog posts in this sort of space . Exploring in Yahoo I
  eventually stumbled upon this web site. Reading
  this information So i’m glad to exhibit that I’ve a very good uncanny feeling I discovered just what I needed.
  I so much undoubtedly will make sure to do not omit this
  site and give it a look on a relentless basis.

 6. First of all I would like to say great blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind.
  I was interested to find out how you center yourself and clear your head
  before writing. I’ve had difficulty clearing my mind in getting
  my thoughts out there. I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15
  minutes are generally lost just trying to figure out
  how to begin. Any recommendations or tips? Appreciate it!

 7. You actually make it appear really easy along with your presentation however I to find this matter to be actually one thing that I
  believe I’d never understand. It seems too complex and very vast
  for me. I’m looking forward for your subsequent post, I will try to
  get the dangle of it!

 8. I am not positive the place you’re getting your information, however great topic. I must spend a while finding out more or figuring out more. Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.

 9. wonderful submit, very informative. I ponder why the other experts of this sector do not realize this. You must continue your writing. I’m sure, you’ve a great readers’ base already!

 10. I enjoy the dear information you offer to your articles. I will bookmark your site and have the kids have a look at up here generally. Im fairly positive theyre likely to be informed quite a lot of new stuff here than anyone else!

 11. Heya this is somewhat of off topic but I was
  wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have
  to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get guidance from someone with experience.
  Any help would be greatly appreciated!

 12. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is wonderful blog. A fantastic read. I will definitely be back.

 13. That is the correct weblog for anyone who needs to find out about this topic. You notice so much its nearly arduous to argue with you (not that I truly would want…HaHa). You positively put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just nice!

 14. Hiya, I am really glad I’ve found this info. Today bloggers publish just about gossip and internet stuff and this is actually annoying. A good web site with interesting content, that’s what I need. Thank you for making this website, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

 15. I don’t know if it’s just me or if perhaps everybody else encountering issues with your website.
  It appears like some of the written text in your content are running off the
  screen. Can someone else please provide feedback and let me know if
  this is happening to them as well? This may be a issue with my web browser because I’ve had this happen before.
  Many thanks

 16. Nice post. I find out something more difficult on distinct blogs everyday. It will always be stimulating you just read content using their company writers and use a little from their site. I’d would rather use some while using the content in my blog regardless of whether you don’t mind. Natually I’ll provide you with a link in your web blog. Many thanks sharing.

 17. I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this post
  is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty.
  You’re incredible! Thanks!

 18. First off I would like to say wonderful blog! I had a quick question in which I’d like to ask
  if you do not mind. I was curious to find out how you center
  yourself and clear your thoughts before writing.
  I have had a hard time clearing my thoughts in getting my
  thoughts out there. I truly do enjoy writing
  however it just seems like the first 10 to 15
  minutes are usually wasted simply just trying to figure out how to
  begin. Any ideas or hints? Kudos!

 19. Somebody essentially assist to make critically posts I’d state.
  That is the very first time I frequented your web page and
  up to now? I amazed with the analysis you made to make this actual post extraordinary.

  Excellent process!

 20. I simply want to mention I’m very new to blogging and site-building and certainly loved this web blog. More than likely I’m want to bookmark your blog . You actually come with awesome writings. Regards for sharing your web site.

 21. The biggest event will take place in Hong Kong, the only place on Chinese soil where mass commemorations are held. A candlelit vigil has been held in Victoria Park every year since 1990, with hundreds of thousands attending during key anniversaries way

 22. Do you mind if I quote a couple of your posts as long
  as I provide credit and sources back to your blog?
  My website is in the exact same area of interest as yours and
  my visitors would certainly benefit from some of the information you present here.

  Please let me know if this alright with you.
  Thank you!

 23. The biggest event will take place in Hong Kong, the only place on Chinese soil where mass commemorations are held. A candlelit vigil has been held in Victoria Park every year since 1990, with hundreds of thousands attending during key anniversaries way

 24. That is really fascinating, You’re an overly professional blogger.
  I’ve joined your feed and stay up for in quest of
  extra of your magnificent post. Additionally, I have shared your web site in my social networks

 25. You could definitely see your enthusiasm in the work you write.
  The sector hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to
  say how they believe. At all times go after your heart.

 26. I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning this website.

  I really hope to see the same high-grade blog posts
  from you later on as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged
  me to get my very own blog now 😉

 27. El hooligan del Liverpool que avergonzo Barcelona la vuelve a liar con un ‘Steward
  El mismo personaje que se dedico a empujar gente a la fuente de Barcelona la ha vuelto a liar esta vez bajandole los pantalones a un steward.

 28. I’m really loving the theme/design of your web site. Do you ever run into
  any browser compatibility problems? A number
  of my blog audience have complained about my website not working correctly in Explorer but looks
  great in Chrome. Do you have any solutions to help fix this problem?

 29. It’s appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I have read this post and if I could I want to
  suggest you few interesting things or tips. Perhaps you can write next articles referring to this article.
  I desire to read more things about it!

 30. If some one desires expert view on the topic of blogging
  after that i suggest him/her to go to see this webpage, Keep up
  the fastidious job.

 31. Hello! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any tips?

 32. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative.
  I am gonna watch out for brussels. I will be grateful if you
  continue this in future. Many people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 33. Thank you for another informative site. The place else may
  I am getting that kind of information written in such an ideal method?
  I’ve a venture that I am simply now running on, and I have been at the glance out for such info.

 34. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have created some
  nice procedures and we are looking to exchange methods with others,
  be sure to shoot me an e-mail if interested.

 35. of course like your web site but you need to test the spelling
  on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform
  the reality then again I will definitely come again again.

 36. Hi! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to check it
  out. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this
  to my followers! Superb blog and wonderful style and design.

 37. I’m not sure why but this website is loading incredibly slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?

  I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 38. An impressive share! I have just forwarded this onto a co-worker who was doing a little research on this. And he actually ordered me dinner simply because I discovered it for him… lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending some time to discuss this subject here on your site.

 39. Hi guys

  I am a content writer with a focus on CBD, hemp and vape-related articles. I have written for a number of leading CBD and vape sites.

  Content marketing is very important to get your website ranking at the top of the search engines. Usually, to rank well, you need lengthy, well-written and optimised content as well as backlinks. I provide both!

  With this service, you will receive articles written on the vape niche. I can write on the following topics:

  Vape Guides
  Latest News
  Vaping and the law

  I have been in the vaping industry for over 9 years so I am very well-versed with everything vape, CBD and hemp related starting from cig-a-likes, nicotine salts, shortfill eliquids and nicotine shots, TPD laws in the EU, CBD eliquids, FDA laws over in the States, vape mods, vape coils, most e-juice brands and wholesalers, vape events and exhibitions and so on! I regularly attend vape events and know many vape shop and eliquid brand owners personally.

  Having written thousands of articles for over 100 vape companies in the past, I know just exactly what is needed to create a perfect article that will rank on the search engines.

  Here is what you will get:

  A well-researched article that also draws on my personal experience
  1,000 words in length: this is the optimum length that the search engines like.
  SEO Optimised

  You can place an order from this page https://www.fiverr.com/summerinwapping/write-10-vape-cbd-and-hemp-related-articles

  I look forward to working with you! 🙂

 40. Hi again

  I have tried sending you a message on your site but I got an email saying it was not delivered so here goes again. It would be great if you could let me know if you have received my email and article.

  I would like to contribute an article to your blog on how cryptocurrencies are reshaping the cannabis and CBD industry. I have used a couple of CBD sites in the UK to buy CBD oil using cryptocurrency. I realised just how much of an impact cryptocurrencies will have on the cannabis industry (which is heavily regulated) and I therefore decided to write this article. Hopefully, your readers will find it useful.

  I have saved the article in a word document on my G-Drive which you can access from here:

  https://drive.google.com/drive/folders/1KDnahFgKRGeio0gPiJ61GcftlAyhZvZT?usp=sharing

  I am very sorry but I did not have the time to collect some images so please feel free to add some of your own.

  If you like my article, I can write a couple more once I get some free time (it is crazy busy at work right now after the new year).

  Have an awesome day!

  Regards
  Tony

 41. My spouse and I stumbled over here from a different page and thought I may as well check things out.
  I like what I see so now i’m following you. Look forward to finding
  out about your web page repeatedly.
  kamagra Pills
  [url=http://kamagrainus.com/]kamagra usa[/url]

 42. Valuable info. Lucky me I found your web site accidentally, and I am shocked why this coincidence
  didn’t came about in advance! I bookmarked it.
  viagra

 43. Valuable info. Lucky me I found your web site accidentally, and I am shocked why this coincidence
  didn’t came about in advance! I bookmarked it.
  viagra